lauantai 27. heinäkuuta 2013

Mmmm... torttua!

Kauniina kesälauantaina tein hyvää ruokaa ja leivoin nopeasti valmistuvan mascarpone-marjatortun. Tämän reseptin nappasin uusimmasta Pirkkalehdestä (8/2013) ja se oli todella hyvää. Torttu on helppo ja nopea valmistaa, kun pohjan voi tehdä jo edellisenä iltana. Seuraavana päivänä ei tarvitse kuin sekoittaa täyteainekset keskenään ja levittää täyte ja marjat pohjan päälle. Namm.



Mascarpone-marjatorttu

Ainekset, pohja:
1 ½ dl kaurahiutaleita
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
100 g voita
1 kananmuna

Ainekset, täyte:
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponea
250 g maitorahkaa
½ dl sokeria
Pinnalle marjoja (itse käytin mustikoita ja valkoisia viinimarjoja)

Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään ja lisää sitten sula voi ja kananmuna. Sekoita seos tasaiseksi ja ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Paista pohja uunissa 200 asteessa n. 13 min. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone, maitorahka ja sokeri. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja viimeistele tuoreilla marjoilla.

Kirpeyttä torttuun saa lisäämällä täytteeseen sitruunan tai limen mehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti