maanantai 16. toukokuuta 2016

Kangaskoreilla järkestystä eteiseen

Eteisemme on todella pieni. Varsinkin, kun sieltä pitää löytyä säilytystä takeille, kengille, huiveille ja kaikelle muulle tavaralle. Olen ostanut ja tehnyt erilaisia säilytysratkaisuja, mutta silti lapasia ja pipoja pursuaa eri paikoista. Päädyin tekemään isoja kangaskoreja, jotka sijoitin hattuhyllyn päälle. Tein näistä sen verran isoja, että niissä voi säilyttää hyvin kausiasusteita niin, ettei ne ole koko ajan näkyvillä.


Tarvikkeet:
  • Paksua puuvillakangasta 0,55 m
  • Pellavakangasta 0,20 m
  • Tukevaa liimallista tukikangasta 1 m
  • Nyöriä 1,10 m
  • Lankaa, sakset, ompelukone ja silitysrauta
 

Leikkaa puuvillasta kaksi halkaisijaltaan 34 cm ympyrää pohjakappaleiksi ja kaksi 100 cm x 25 cm palaa reunakappaleiksi. Leikkaa pellavakankaasta 100 cm x 14 cm pala yläreunaa varten ja 100 cm x 5 cm pala terenauhaa varten. Kaikki mitat sisältävät 1,5 cm saumanvarat. Silitä toiseen pohja- ja reunakappaleeseen tukikangas nurjalle puolelle.


Valmista terenauha pohjaa varten. Solmi nyörin päihin solmut. Taita pellavakangas pitkittäin ja ujuta nyöri kankaan sisään. Ompele tikkaus mahdollisimman läheltä nyöriä.



















Ompele terenauha ja korin yläreunaan tuleva pellava tukikankaalla vahvistettuun reunakappaleeseen. Ompele vielä sisäpuolelle tuleva reunakappale yläreunaan kiinni. Silitä saumat auki.









Ompele reunakappaleen sivut yhteen n. 5 cm matkalta kummastakin reunasta. Silitä saumat auki. Suuri aukko reunakappaleen sivussa helpottaa pohjien kiinni ompelua.











Ompele pohjakappaleet kiinni reunakappaleeseen. Helpointa on ommella reunakappaleen puolelta.

Ompele korin sivu niin, että jätä sisäpuolelle tulevaan sivuun kääntöaukko. Käännä kori oikein päin ja ompele kääntöaukko kiinni.





Käännä sisäpuoli korin sisälle ja silitä yläreuna hyvin. Ompele vielä tikkaus puuvillakankaan reunaan. Tämä tikkaus pitää sisäpuolen paikoillaan. Käännä vielä yläreunaan n. 4 cm taite.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti